Srednjeevropska konvencija 21.4 – 23.4

Smiley face
Prejšnji, zadnji aprilski vikend se je na Češkem že 37. zapored odvil CEC, eden izmed glavnih dogodkov, ki združuje vse države članice Centralno-evropske regije.

Letos je slovenske barve zastopalo rekordno število članov, preko 30 nas je bilo, kar je lep dokaz kako nepozabna izkušnja je CEC (Central European Convention) in da se ga marsikdo udeleži tolikokrat kot je le mogoče. Z nami je bil namreč tudi član, ki je na svojem seznamu tokrat obkljukal še zadnjo, osmo državo gostiteljico CEC-a.

Popotovanje do Ždarja, kot že tradicionalno, ni potekala brez zapletov- tokrat se je eden izmed naših kombijev pokvaril sredi avtoceste nekje pred Dunajem. Kljub neugodnemu pripetljaju smo vsi slej ko prej varno prispeli na cilj in težko pričakovani CEC se je lahko pričel.

V petek popoldne se je, kot je v navadi najprej odvil sestanek  predstavnikov  CER Management Teama in predstavnikov CER regije iz vsake države. Po napornem sestankovanju pa smo, kot se edino le spodobi, otvorili začetek nepozabnega vikenda s češkim pivom. V soboto so čez celoten dan potekale najrazličnejše delavnice, predvsem mehkih veščin,  zvečer pa je sledila težko pričakovana mednarodna večerja.

Na večerji vsaka država pripravi mizo s tradicionalnimi jedmi in pijačo z namenom, da jih lahko preizkusijo tudi ljudje iz drugih držav. Člani LC Ljubljana in LC Maribor smo združili moči ter pripravili super mizo na kateri ni manjkalo potice, borovničk in drugih dobrot.

V nedeljo dopoldan smo se utrujeni a srečni poslovili en od drugega z obljubo da se čez pol leta vidimo spet na naslednjemu CEC-u, ki bo potekal jeseni v Avstriji.

Člani IAESTE  smo na CEC šli po inspiracijo, nova znanja, zabavo in spletanje novih prijateljstev. In na koncu smo s seboj domov odnesli prav to ter ponovno dokazali, da je IAESTE, ne samo organizacija za pridobivanje praks, pač pa veliko več.

Janja Skok

Smiley face2Smiley face2
Smiley face2Smiley face2
Smiley face2

Recommended Posts