PRAKTIKANTI

Potrebujete mlad kader iz tujine?

TECONOMY

Se želite predstaviti študentom?

PROMOCIJA

Želite izboljšati prepoznavnost podjetja?

S sofinanciranjem ŠOU v Ljubljani in Društvenega stičišča STIKS

V sodelovanju s/z

Glavni partnerji v programu izmenjave tujih praktikantov

PRAKTIKANTI

IAESTE je mednarodna neprofitna in nepolitična organizacija, ki ima svoje člane v več kot 90 državah sveta. Naš cilj je ponudniku prakse zagotoviti dobro kvalificirane ter motivirane praktikante, hkrati pa slovenskim študentom omogočiti opravljanje prakse v tujini.

Obstaja več načinov pridobitve praktikanta za Vaše podjetje oziroma več vrst IAESTE praks. Lahko Vam mi poiščemo ustreznega kandidata za prakso. Če pa imate praktikanta v tujini že izbranega, Vam IAESTE pomaga pri urejanju birokracije in sprejemu tujega študenta.

Zakaj IAESTE?

Organizacija IAESTE zagotavlja kakovosten in motiviran kader. Zahtevate lahko predhodno obvladovanje določenega znanja, da lahko praktikant takoj prispeva k vašem delu.
Poleg tega kot ponudnik prakse niste obremenjeni z delom, ki nastane pri sprejemu in nastanitvi tujca.

31

Nagrada za delo študenta je preprosto nakazana in obravnavana isto kot za slovenske študente preko študentske napotnice. Nenazadnje sprejetje tujega študenta ne odvzema dela domačemu študentu, saj bo ta v zameno dobil možnost prakse drugje po svetu.

Postopek izmenjave

 • Specifikacija študenta

  V obrazcu Specifikacija strokovne prakse za študenta iz tujine natančno določite profil študenta (letnik študija, smer, dodatne izkušnje …), ki ga želite sprejeti na prakso.

 • Podpis pogodbe

  Z vami podpišemo Pogodbo o sodelovanju v programu mednarodne izmenjave strokovnih praks.

 • Izbira praktikanta

  Na podlagi podatkov o praktikantu, vključno z življenjepisom in motivacijskim pismom, se odločitve o njegovi primernosti. Ko imate vse podatke, se vi na koncu odločite, ali vam kandidat ustreza in nam odgovor posredujete v najkrajšem možnem času.

 • Začetek prakse

  Pred začetkom prakse s praktikantom uredimo vse dokumente, ki so potrebni za opravljanje prakse v Sloveniji, mu pomagamo poiskati bivališče, ter ga napotimo na njegovo delovno mesto. V prostem času poskrbimo, da se praktikant počuti dobro, saj se z njim družimo, organiziramo različne izlete in dogodke. To pripomore k še večji zagnanosti pri opravljanju prakse.

 • Poročilo o praktikantu

  Po opravljeni izmenjavi Vam posredujemo obrazec Employer`s report (poročilo delodajalca) s katerim ocenite delo praktikanta.

Več podrobnosti v zvezi s praktikanti in praksami, si lahko preberete v brošuri.

Če imate kakršna koli vprašanja nam pišite na slovenia@iaeste.si.

FAQ

V katerem obdobju lahko pričakujemo praktikanta ter za koliko časa?

Vaša organizacija lahko zahteva študente v obdobju leta, ko ji to najbolj ustreza. Izmenjava poteka celo leto, za dobo od 6 do 54 tednov.Običajno se podjetja odločijo za od 8 do 12 tednov.

Ali ima praktikant znanje angleščine?

Znanje angleščine je obvezno za sodelovanje v programu IAESTE prakse. V specifikaciji študenta lahko zahtevate tudi dodatna znanja jezika.

faq_white
Iz katere države prihaja praktikant?

V specifikaciji študenta izpolnite iz katerega območja oziroma države bi si želeli da praktikant prihaja. S tem lahko pridobite tudi informacije o delovanju sorodnih podjetij iz drugega okolja ali konca sveta. Organizacija IAESTE pa deluje v več kot 90 državah sveta.

TECONOMY

Karierni sejem

Vsako leto v Mariboru organiziramo karierni sejem, kjer lahko študentom predstavitve svoje podjetje in dejavnosti, ob tem pa si pridobite novi bodoči kader v vašem podjetju. Naše poslanstvo je pomagati študentom do zaposlitve in zato je cilj našega kariernega sejma vzpostaviti vez med študenti in podjetji.

maribor@iaeste.si

PROMOCIJA

Vaše podjetje lahko promoviramo na naših (mednarodnih) dogodkih in spletnih mestih, kar pripomore k večji prepoznavnosti in popularnosti Vašega podjetja med mladimi doma in po svetu, saj smo člani mednarodnih organizacij zelo odprti in radi spoznavamo nove stvari.
Dogovor o promociji je lahko vezan na le posamezen dogodek, spletno mesto, lahko pa tudi za daljše obdobje na različnih dogodkih in spletnih mestih.

slovenia@iaeste.si