Teconomy 2017 Maribor

Teconomy 2017

Vsi študentje tehniških, naravoslovnih in ekonomskih fakultet vabljeni na Teconomy Maribor 2017 – karierni sejem!

Na sejmu se bodo predstavljala podjetja, ki zaposlujejo in nudijo različna zanimiva dela na projektih ter organizacije, ki Vam lahko pripomorejo pri pridobivanju bodoče službe in karierne poti!

Teconomy je tvoja velika priložnost za zaposlitev!

Dogodek bo potekal v avli FERI-ja od 9:00 do 14:00 in sicer 7.3.2017.

 • Udeležba

  V torek, 7.3.2017 prideš v avlo FERI-ja med 9.00 in 16.00 uro in se udeležiš kariernega sejma.

 • Stik s podjetjem

  Na sejmu se bodo predstavljala podjetja, ki zaposlujejo in nudijo različna zanimiva dela na projektih ter organizacije, ki Vam lahko pripomorejo pri pridobivanju bodoče službe in karierne poti!

 • Možnost zaposlitve ali prakse

  Po stiku in pogovoru s podjetjem se vam lahko odpre veliko vrat in možnosti zaposlitve.

 • Kariera

  Po udeležitvi kariernega sejma ste s preprosto udeležbo zelo dobro poskrbeli za svojo kariero.

 • Bonus

  Poskrbljeno bo tudi za kavo in malico.

SODELUJOČA PODJETJA

AVL
Teconomy 2017

Spletna stran: www.avl.com

Panoga: avtomobilska industrija

Zaposleni: več kot 8.050 po vsem svetu

Promet: 1,27 Mrd. Euro (2015)

Kontakt: www.avl.com/jobs

Iskana študijska področja (smeri):

Strojništvo, elektrotehnika, informirmatika in računalništvo, fizika, kemija, kemijsko in procesno inženirstvo, …

AVL je največje svetovno neodvisno podjetje za razvoj, simulacijo in testiranje tehnologije pogonskih sklopov (hibridni motorji z notranjim izgorevanjem, električni pogon, baterij in programske opreme) za osebne avtomobile, tovornjake in velike motorje.

Obseg poslovanja:

Razvoj pogonskih sistemov. AVL razvija in izboljšuje vse vrste pogonskih sistemov in je kompetenten partner za avtomobilsko industrijo. Poleg tega pa AVL razvija in trži metode za simulacije, ki so potrebne za razvojno delo. Motorna merilna tehnika in sistemi za testiranje. Izdelki iz tega področja obsegajo vse instrumente in sisteme potrebne za motorje in testiranje vozil. Napredne simulacijske tehnologije. Razvijamo programsko opremo za simulacijo, ki se osredotoča na načrtovanje in optimizacijo pogonskih sistemov in zajema vse faze razvojnih procesov.

IVM
Teconomy 2017

Spletna stran: www.ivm.at

Panoga: Razvoj programske opreme

Zaposleni: 250

Poslovalnice: Graz / Linz / Salzburg / Wien / München

Kdo smo: IVM Tehnično Svetovanje je ponudnik inženiring storitev v avstrijski in mednarodni industriji. Od leta 1979 nudimo podporo našim strankam v Avstriji za inovativne projekte na različnih področjih. Z našo široko paleto tako strokovnega, kot tudi industrijskega znanja, smo v Evropi v ospredju visoko usposobljenih inženirskih storitev. To kakovost nudimo z intenzivnim in strokovno podkovanim usposabljanjem naših zaposlenih v naših prostorih – IVM Campus.

IVM Oddelki:

– Programska oprema & IT rešitve

– Elektronika in elektrotehnika

– Inženiring podjetje

– Izobraževanje in usposabljanje

epunkt Internet Recruiting GmbH

Spletna stran: http://www.epunkt.com

Panoga: Recruiting Partner

Zaposleni: 130

Promet: 13,5 Mio. Euro

Kontakt: Mag. Gerda Felbinger (gerda.felbinger@epunkt.com)

Smeri zaposlovanja

Inženiring, računalništvo, oblikovanje, zaposlovanje, management, mehatronika, elektrotehnika in drugih tehničnih področjih

Epunkt je specialist pri zaposlovanju. Naš poudarek je na iskanju, izboru in mediaciji pri idealnih kandidatih za najbolj primerne položaje. Ponujamo zanimive priložnosti za profesionalne začetnike, kot tudi za kandidate s poklicnimi izkušnjami. Na spletni strani www.epunkt.com lahko preverite trenutne zaposlitvene možnosti, kjer se lahko direkotno prijavite.

Ponujamo tudi brezplačno izdelavo poklicnega profila z namenom, da se lahko takoj prijavite na primerne položaje, ko se pojavi možnost . Kako vam lahko pomagajo pri iskanju zaposlitve? Iskalci zaposlitve imajo pri nas dvakratno korist.

Delamo za približno 2.000 podjetij, kar dvigne možnosti, da najdejo ustrezen položaj za vas. Mnoga prosta mesta niso nikoli javno objavljena, vendar pa so naši kandidati s pripravljenim poklicnim profilom, ki se ujema s profilom delodajalcev pri nas našli pravo delo.

Nudimo tudi pomoč pri optimizaciji prijavnih dokumentov in vam pokažemo v osebnem razgovoru vaše možnosti za razvojn in kaj si lahko obete za prihodnost. Vse to pomeni, da nismo le vzorniki za zaposlovanje, ampak tudi eden najboljših delodajalcev v državi.

Veselimo se vas!

SSI Schaefer
logo_ssi_schafer.svg_

Spletna stran: www.ssi-schaefer.si

Panoga: Intralogistika (kovinska industrija, elektroindustrija)

Zaposleni: več kot 9000

Kontakt: zaposlitev@ssi-schaefer.si (Anja Kolarič)

Podružnice: Maribor, celotna skupina v več kot 50 državah po svetu

Merila pri izbiri Kandidata

Povprečje ocen
60%
Delovne izkušnje
60%
Znanje tujih jezikov
60%
Trajanje študija
40%
Izkušnje v tujini
100%
Izvenštudijske dejavnosti
60%

Kot del skupine SSI Schäfer, z več kot 9000 zaposlenimi v več kot petdesetih državah, smo specializirani za transportno tehniko in dinamične sisteme sortiranja. Z našo inovativno tehnologijo, združeno z znanjem in izkušnjami s področja logistike, povečujemo učinkovitost pretoka blaga znotraj distribucijskih centrov. Smo eno izmed največjih ponudnikov in proizvajalcev na področjih:
• logističnih sistemov,
• skladiščenja in transporta,
• logistične programske opreme.

Ugledna podjetja širom sveta zaupajo našim strokovnjakom v podjetju SSI Schäfer, zato gradimo na močni povezanosti podjetja in stremimo k nadaljnjemu razvoju naše ekipe.

msg life odateam d.o.o.

Spletna stran: https://www.msg-life.si

Panoga: Svetovanje in izdelava informacijskih sistemov in rešitev v oblaku

Zaposleni: 6.095 v 2016

Promet: 812 Mio. € v 2016

Kontakt: andrej.kline@msg-life.com

Podružnice: 25

Merila pri izbiri Kandidata

Povprečje ocen
60%
Delovne izkušnje
60%
Znanje tujih jezikov
70%
Trajanje študija
40%
Izkušnje v tujini
100%
Izvenštudijske dejavnosti
60%

msg life odateam je del mednarodne skupine msg life Group, vodilnega ponudnika za svetovanje, izdelavo programske opreme in rešitev v oblaku namenjenih zavarovalniški panogi. Naš asortima produktov in storitev sega od obsežnih svetovalnih storitev, širokega nabora standardne programske opreme ter vse do fleksibilnih rešitev v oblaku. Tekom 35 let smo pridobili veliko izkušenj, ki jih uspešno kombiniramo s strokovnim znanjem na področju zavarovalništva in informatike. msg life odateam se pri razvoju programskih paketov posveča predvsem vitkim sistemom za administracijo polic vseh sektorjev, ki so namenjeni za dinamične majhne in srednje velike zavarovalnice. Naše sisteme uporablja veliko število evropskih zavarovalnic.
Vsem navdušencem nad novimi tehnologijami, ki še niso vsesplošni strokovnjaki, nudimo možnost trajnostnega izobraževanja in usposabljanja glede na njihove individualne želje.
Dodatne prednosti zaposlitve pri nas so tudi:
– prilagodljiva organizacija delovnega časa,
– interdisciplinarno delo,
– mednarodno sodelovanje z našimi poslovnimi enotami v tujini

Iščemo komunikativnega in ambicioznega sodelavca ali sodelavko z veliko željo po znanju in delu v okolju, kjer vladata sproščeno vzdušje in kolektivni duh. Pridružili se boste super kolektivu in nam ob zanimivem delu pomagali postati še uspešnejši.

Infonova
Teconomy 2017

Spletna stran: www.infonova.com

Panoga: IT

Zaposleni: 400

Kontakt: Silvia Sprügl

Kraj poslovanja: Premstätten/Gradec, Dunaj

Infonova je bila ustanovljena leta 1989 v Gradcu in nudimo tehnološle rešitve in IT svetovanje za telekomunikacijska in medijska podjetja, kot tudi za konvergentno industrijo in za podjetja za oskrbo. End-to-end rešitve, ki jih Infonova ponuja omogoča hitro organizacijo in transformacijo poslovnih modelov, kot tudi optimizacijo in implementacijo samih poslovnih in proizvodnjih procesov, kar nam omogoča naša prvorazredna IT in komunikacijska tehnologija.

Neprenehoma iščemo pametne glave za sodelovanje na naših nacionalnih in internacionalnih projektih.

Razvijajte (se) z nami!

KNAPP AG
Teconomy 2017

Spletna stran: www.knapp.com

Panoga: Intralogistika

Zaposleni: 3200

Promet: 590 Mio. €

Knapp AG je mednarodno podjetje na področju avtomatizacije skladišč in skladiščne logistike. Našo kvoto izvoza, ki je 98%, naših 25 podružnic in naših 13 predstavništev po vsem svetu, poudarja mednarodni značaj naše delovne skupine v podjetiju s sedežem v osrčju Gradca. Smo popoln ponudnik prilagojenih intralogističnih sistemov in našega strokovnega znanja pri razvoju, načrtovanju in vgradnji za naše stranke. Znanje in predanost naših zaposlenih je temelj našega uspeha. Iščemo torej ljudi, ki rešujejo težke naloge z navdušenjem.

Ob naši Knapp-akademiji in našemu vključenem zdravstvenem dodatku – KNAPPvital, so naši zaposleni vedno vzpodbujani s vso potrebno podporo, da si šitijo svoje kompetence in so vedno propravljeni na najboljše možne naslednje karierne korake. Prinesite gibanje v vašo kariero. Postanite del naše mednarodne ekipe in delajte na logističnih projektih za naše stranke po vsem svetu. Knapp je eden od svetovnih voditeljev v intralogistiki in se ponašamo, s 3.000 zaposlenimi po vsem svetu, kot prihodnost logistike. Proste roke puščamo zaposlenim pri ustvarjalnosti in raznolikosti poklicov, kar je velik del naše pozitivne korporacijske kulture.

Iščemo ljudi, ki bi poleg ustreznega tehničnega znanja in navdušenja za delo bili pripravljeni sprejeti še del odgovornosti pri uresničevanju našega cilja – “Naredimo Knapp sinonim logistike”.

LOGICDATA Electronic & Software Entwicklungs GmbH
Teconomy 2017

Spletna stran: www.logicdata.nethttp://www.logicdata.net

Panoga: Mehatronika, elektronika in programska oprema za nastavljivo pohištvo

Zaposleni: 260+

Promet: 85+ Mio. €

Kontakt: karriere@logicdata.net

Poslovalnice: Deutschlandsberg, Austrija; Maribor, Slovenia; Grand Rapis, MI, USA; Zhuhai, China

Področje poslovanja: Elektrotehniko, računalništvo in informatiko, informacijska in računalniški inženiring, razvoj programske opreme, avtomatizacija, strojništvo, managment industrije, managment dobave in podobno

Dodatne možnosti: Možnost pripravništva (2-6 mesecev), kot tudi priprava magistrska dela

LOGICDATA – YOUR PLACE TO BE Tukaj na LOGICDATA, si nenehno prizadevamo ustvariti nove in boljše tehnologije, da bi videli kaj drugi ne vidijo. Iščemo nove načine za ustvarjanje prihodnosti naših izdelkov. Spodbujamo sodelavce, da nadaljejo šolanje in se počutijo varne izraziti svojo individualnost. Prizadevamo si, da vedno izboljšujemo in (r)evolucioniramo našo industrijo.

NAŠI IZDELKI LOGICDATA zagotavlja najvišji razred kvalitete tako pri prilagodljivosti kot tudi nadzoru za pisalne mize, mize, stole, postelje in počivalnike. Naši inovativni elektronski in mehatronski sistemi bodo prenesle pohištvo na nove ravni prilagodljivosti, tehnologije, funkcionalnost, uporabnost in dizajna.

NAŠA DELOVNA MESTA Ponujamo prostor za ideje, inovativne rešitve in sodelovanja z drugimi. Spodbudno in zdravo delovno okolje dovoljuje vsem, da svoje edinstvene ideje in misli dodajo na mizo. Na naše edinstvenem sedežu v Deutschlandsberg boste uživali v skupinskih prostorih, predavalnicah in knjižnici, restavraciji in loungeu, parku za šport in rekreacijo in še v veliko več. NAŠA EKIPA Dinamično in ustvarjalno delovno okolje, je šele začetek. Pravo prijateljstvo, timsko delo in veliki izzivi čakajo na vas.

Učite se, rastite in se razvijajte z nami. Pridružite se LOGICfamily in objemite LOGICspirit!

Netconomy
Teconomy 2017

Spletna stran: http://netconomy.net

Panoga: IT

Kontakt: carrer@netconomy.net

Poslovalnice: Gradec, Dunaj, Zurih, Minhen, Dortmund

NETCONOMY je eden izmed vodilnih delodajalcev na področju E-Commerce in E-Business v D-A-CH regij. Smo specialisti za Multikanal-strategije in uspešno povezujemo nove Onlinekanale v ža obstoječe sisteme naših strank (B2C in B2B). Aktualno je zaposlenih približno 200 visoko kvalificiranih sodelavcev in sodelavk na naših sedežih v Gradcu, Dunaju, Minhnu, Dortmundu in Zurihu.

Uporaba modernih tehnologij in lastna NETCONOMY akademija služita za kontinuirno izobraževanje naših zaposlenih, prav tako pa sodelujemo z visoko kvalificiranimi kolegi na našem projektu konstantne nadgradnje (SCRUM). Napredujemo z velikimi koraki in iščeno zmeraj nove člane skupine za podporo.

Če si človek, ki ima rad izive in ceniš timski duh, če želiš biti del Champions League na področju omnichannel-trgovine potem se logiraj in postani del NAŠE EKIPE. Obišči www.netconomy.net in preveri aktualna prosta mesta.

NXP Semiconductors GmbH
Teconomy 2017

Spletna stran: www.nxp.com

Panoga: Izdelava polprevodnikov

Zaposleni: 45.000

Promet: 6.101 bilijonov US dolarjev

Kontakt: Veronika Mayer

Prisotnost: v več kot 35 držav po svetu

NXP Semiconductors omogočajo varne povezave in boljšo infrastrukturo za pametnejši svet, napredne rešitve, ki omogočajo lažje, boljše in varnejše življenje. Kot vodilni v svetu varnih rešitev povezav za vgrajene aplikacije, NXP je spodbuja inovacije na področju varnih priključkov za vozila, end-to-end varnosti in zasebnosti ter pametnih povezav na trgov.

Zgrajeni smo je na več kot 60 let kombiniranih izkušenjah in strokovnem znanju, podjetje ima 45.000 zaposlenih v več kot 35 državah. NXP ima enega najmočnejših portfeljev za visokozmogljive mešane signalne rešitve v industriji, ki segajo od visoko učinkovitih IC v RF za Power & Lighting rešitev in do aplikacij za nove trge (na primer zdravje, mobilni avdio). V kombinaciji z najboljšimi v razredu dizajna, NXP omogoča inovativne rešitve, ki popolnoma odgovarjajo potrebam strank.

NXP Semiconductors Avstrija podjetje se nahaja v bližini Gradca. Z več kot 480 visoko usposobljenimi delavci smo center za najnaprednejše brezkontaktne sisteme v poslovni enoti za Varnost in Povezovanje in poslovni enoti za Avtomobilsko industrijo.

Odlikujemo se po našem vključevanju oblikovanja, razvoja, upravljanja, trženja in aplikacij za podporo. Ponosni smo, da nam naši zaposleni redno odlikujejo z nagrado “Great Place to work ©”, zaradi naše izjemnega delovnega podnebja in moštvenega duha.

Solicon IT GmbH
Teconomy 2017

Spletna stran: www.solicon-it.com

Panoga: IT svetovanje & IT rešitve

Zaposleni: 11

Promet: 750.000 €

Kontakt: recruiting@solicon-it.com

Solicon IT je podjetje, ki se ukvarja z IT svetovanjem in rešitvami. Tehnični poudarek je na področju upravljanja podatkov, aplikacij, poslovne inteligence in analitike. Kot razlika klasičnemu “izvedbenemu”-podjetju, ponuja Solicon IT globoko poznavanje procesov in sistemov strank in je zato tudi partner za procesne in strateške ključne rešitve in storitve.

Vse to je jedro, ki odlikuje Solicon IT GmbH. Te rešitve/storitve omogočajo naročnikom Solicon IT z malo truda in hitro izvedbo del največ, kar ponujajo možnosti sodobnih tehnologij.

STADLMANN TEC GmbH
Teconomy 2017

Spletna stran: www.stadlmann-tec.at

Panoga: Inženirsko podjetje

Zaposleni: 63

Promet: 2,3 Mio €

Kontakt: Mag. Marlies Trost Kirchsteiger, +43 660 9003900, recruiting@stadlmann-tec.at

Poslovalnice: 2 (Graz/Avstrija, Minhen/Nemčija)

STADLMANN TEC GmbH je dinamično in inovativno podjetje, ki je seznanjeno z različnimi sistemi in tehnologijami na področju tehničnega računalništva, elektrotehnike, strojništva in razvoja programske opreme. Dolgoletne izkušnje s svetovanju strankam, izvajanju projektov, kot tudi obsežno poznavanje industrije nas odlikuje, kot močan partner za inženirske storitve. Vseživljenjsko učenje! Nenehen razvoj in stalno usposabljanje našega visoko usposobljenega osebja je samoumevno.

Ponujamo vam raznolike in zahtevne projekte, delo z najnovejšimi tehnologijami, najboljše delovne pogoje, stalno usposablanje v TEC centru, različne ugodnosti, skrb za zdravje zaposljenih, odprto delovno kulturo in zaupanje ter trden ti trajen položaj v naši družbi, ne glede na obliko sodelovanja z našimi strankami.

Hočeš dokazati svoje sposobnosti in prispevati svoje ideje v prihodnosti pri nas? Potem se pridružite naši inovativni ekipo! Veselimo se vaše prijave.

Odelo
logo_odelo.svg_

Spletna stran: http://www.odelo.si/

Panoga: avtomobilska industrija

Zaposleni: 900

Promet: 125 Mio. €

Kontakt: 03/703 45 00

Merila pri izbiri Kandidata

Povprečje ocen
80%
Delovne izkušnje
60%
Znanje tujih jezikov
100%
Trajanje študija
60%
Izkušnje v tujini
80%
Izvenštudijske dejavnosti
60%

Podjetje odelo, vodilni v tehnologiji zadnjih ter tretjih zavornih luči, že več kot 50 let razvija avtomobilsko prihodnost jutrišnjega dne. Prvo zadnjo luč, ki je bila v celoti sestavljena iz LED diod, smo razvili in proizvedli mi. Od takrat dalje gradimo na naši vlogi vodilnega podjetja v proizvodnji teh luči. Izvrstna kakovost naših izdelkov in celovita in popolna obravnava naročil za nemške proizvajalce avtomobilov premium znamk, so le nekateri od razlogov, zakaj se vedno znova odločajo za nas. Trenutno je v skupini odelo v Nemčiji in Sloveniji zaposlenih 1600 ljudi.

Podjetje odelo si kot odgovoren delodajalec prizadeva za strokovni in osebni razvoj zaposlenih. V odprtem, timsko naravnanem, vendar zelo zahtevnem delovnem okolju pričakujemo od naših sodelavcev intenzivno sodelovanje in zavzetost pri delu.

V zameno jim nudimo možnost, da svoj potencial razvijejo v celoti, hkrati pa podpiramo njihovo nadaljnje izobraževanje. Zavedamo se, da lahko rezultate, ki jih od nas pričakujejo kupci, dosežemo le z zavzetimi in zadovoljnimi sodelavci. Podjetje odelo vam ponuja širok spekter možnosti. Če želite sooblikovati prihodnost avtomobilske industrije, se že veselimo vaše prijave na delovno mesto.

Delo v podjetju

Iskana študijska področja (smeri)

Proizvodno strojništvo, elektrotehnika elektronika, zagotavljanje kakovosti, tehnologija brizganja plastičnih mas.

Možnost počitniške prakse

DA

Možnosti sodelovanja pri zaključnih delih

DA, po dogovoru

Prijava

zaposlitev@odelo.si

Načrtovana nastanitev na mesto

Glede na rast podjetja in razvoj dejavnosti

ALPLA Werke Alwin Lehner GmbH & Co KG
alpla-werke_alwin_lehner_logo.svg_

Spletna stran: www.alpla.com

Panoga: Plastična embalaža

Zaposleni: 17.300

Promet: 3,25 Miljard €

Kontakt: Elise Lorek (elise.lorek@alpla.com)

Lokacije: 160 izpostav v 43 državah

Merila pri izbiri Kandidata

Povprečje ocen
40%
Delovne izkušnje
60%
Znanje tujih jezikov
100%
Trajanje študija
80%
Izkušnje v tujini
60%
Izvenštudijske dejavnosti
60%

ALPLA – plastična embalaža najvišje kakovosti

Podjetje ALPLA je bila ustanovljena 1955 v Vorarlberg. ALPLA predstavlja tehnološko vodstvo, inovacije in internacionalizacijo. Kot tehnološki vodja v izdelavi plastične embalaže ALPLA zagotavlja kupcem po vsem svetu z inovativnimi proizvodi najvišje kakovosti

Strokovno znanje, raziskave, razvoj, sodobne proizvodne tehnologije in tesno sodelovanje s stranko, so pomembni dejavniki uspeha za našo družbo.  Za doseganje najvišje standarde kakovosti se razvojne dejavnosti odvijajo v  tehničnih centrih v Evropi, Severni Ameriki, Aziji in  Južni Ameriki.

Trenutno imamo približno 17.300 zaposlenih po 160 mestih v 43 državah. Izdelujemo embalažo za znane blagovne znamke v industriji hrane, pijače, kozmetike, čistila, olja in maziva. Paleta izdelkov vključuje tudi ALPLA steklenice, transportno ohišje in zamaške.

CHANCENLAND Vorarlberg
logo chanceland

Spletna stran: www.chancenland.at

Panoga: industrija

 

Kontakt: info@chancenland.at

Merila pri izbiri Kandidata

Povprečje ocen
80%
Delovne izkušnje
40%
Znanje tujih jezikov
80%
Trajanje študija
60%
Izkušnje v tujini
40%
Izvenštudijske dejavnosti
40%

CHANCENLAND Vorarlberg (zahodna Avstrija) nudi veliko kariernih možnosti in ima pestro ponudbo za prosti čas. Z veseljem te bomo obveščali o možnostih zaposlitve v različnih podjetjh Predarlske (Vorarlberg) kot na primer:

 • Doppelmayr (žičnice)
 • Liebherr (žerjavi)
 • Wolford (Proizvajalci tekstila)
 • Rauch (sadni sokovi)
 • inet-logistics (logistika in programska oprema)
 • OMICRON electronics (Testiranje rešitev za energetiko)
 • BHM Ingenieure (inžinering) in podobno.

Poleg tega lahko na spletni strani www.chancenland.at zaslediš več kot 450 prostih delovnih mest, izobraževanj in pripravništev, kot tudi zanimive teme za diplomsko nalogo.

Delo v podjetju

Iskana študijska področja (smeri)

Gradbeništvo, elektrotehnika, tehnika motornih vozil, informatika/informacijska tehnologija, matematika, strojništvo, fizika, razvoj tehnoloških postopkov, gospodarsko inženirstvo, področje avtomobilizma, arhitektura itn.

Možnost počitniške prakse

DA

 

Prijava

Na spletu, neposredno pri podjetjih

Načrtovana nastanitev na mesto

Uvajanje, diplomska in magisterska dela, praktična usposabljanja, zaposlitve

hgi systems IT OG

Spletna stran: www.hgisystems.com

Panoga: Računalništvo – programska oprema

Zaposleni: 11

Promet: 1 Mio. €

Kontakt: bertsch@hgisystems.com

Lokacija: Lauterach (Vorarlberg)

Merila pri izbiri Kandidata

Povprečje ocen
80%
Delovne izkušnje
80%
Znanje tujih jezikov
100%
Trajanje študija
60%
Izkušnje v tujini
60%
Izvenštudijske dejavnosti
80%

Z osmimi certificiranimi razvijalci FileMaker v naši skupini, smo na nemško govoreči regiji največji razvijalec in proizvajalec za FileMaker osnove. Ta strokovnost se skupaj z našimi 20 leti izkušenj odraža v vseh naših projektih in izdelkih in se prenaša naprej v vsakem novem projektu.

Poleg naših poslovnih rešitev (ERP / CRM / Custom) nudimo našim kupcem programske rešitve za popolno integriracijo poslovnih procesov (aplikacije, spletne rešitve, vmesniki).

Trenutno naše izdelke in poslovne storitve koristi več kot 300 malih in srednje velikih podjetji z najbolj individualnimi dodelanimi poslovnimi rešitevami, kot tudi številna društva, smučarske šole in agencije.

Delo v podjetju

Iskana študijska področja (smeri)

Informatika

Možnost počitniške prakse

NE

Prijava

Preko spleta

Predvideno delo

Razvoj programske opreme za poslovne rešitve

Načrtovane zaposlitve

2 prosti mesti

Liebherr-Werk Nenzing GmbH
liebherr-logo

Spletna stran: www.liebherr.com

Panoga: Delovni stroji in kovinska industrija

Zaposleni: 41.500 po vsem svetu, 1.700 na lokaciji v Nenzingu

Promet: Okoli 9 milijard celotno podjetje, 830 milijonov v mestu Nenzing

Kontakt: Hr. Alfred Maier, Personalreferent

Lokacije: Več kot 130 družb v več kot 50 državah

Merila pri izbiri Kandidata

Povprečje ocen
60%
Delovne izkušnje
60%
Znanje tujih jezikov
60%
Trajanje študija
60%
Izkušnje v tujini
20%
Izvenštudijske dejavnosti
20%

Pri nas lahko veliko doseže.

Liebherr ponuja na lokaciji Nenzing svojim približno 1.700 zaposlenim stanovitno delo v mednarodnem podjetju z regionalnimi koreninami. Mi razvijamo, proizvajamo in distributiramo žerjave goseničarje, ki prenesejo obremenitve do 300 ton, bagerje goseničarje in vrtalne stroje. Poleg teh proizvodov, naše podjetje ponuja številne storitve, ki olajšajo dela na gradbiščih.

Naše osebje so strokovnjaki s področja tehnike, proizvodne tehnologije, mehatronike, elektrotehnike, elektronike, računalništva in poslovnega upravljanja. Poleg odprte delovne kulture, ponujamo različne možnosti usposabljanja in odlične priložnosti za razvoj. Trenutna prosta mesta lahko preverite na naši spletni strani www.liebher.com/karriere!

Delo v podjetju

Iskana študijska področja (smeri)

Računalništva, elektrotehnike, mehatronike, strojništva, itd

Možnost počitniške prakse

DA

Možnosti sodelovanja pri zaključnih delih

DA, po dogovoru

Prijava

Prijave izključno na spletni strani www.liebherr.com/karriere

Comtrade
comtrade

Spletna stran: www.comtrade.com

Panoga: IKT

Zaposleni: 1500

Promet: 330 Mio. €

Kontakt: ziva.gorup@comtrade.com

Podružnice: Slovenija, ZDA, Irska, Avstrija, Nemčija, Srbija, Bosna in Hercegovina, ZAE, Filipini

Merila pri izbiri Kandidata

Povprečje ocen
50%
Delovne izkušnje
100%
Znanje tujih jezikov
20%
Trajanje študija
50%
Izkušnje v tujini
80%
Izvenštudijske dejavnosti
60%

Comtrade je mednarodno podjetje, specializirano za informacijske tehnologije.
Zaposlujemo več kot 1500 strokovnjakov v 11 državah, z več kot 1000 razvijalci programske opreme pa podjetje zagotavlja vrhunsko strokovno znanje v različnih panogah in na različnih poslovnih področjih:
Comtrade Digital Services – s pomočjo povezovanja inovativnih tehnologij preoblikujemo obstoječe poslovne modele naših strank tako, da lahko uspešno naslavljajo vsakodnevne izzive, ki sledijo digitalni transformaciji in postajajo vodilna podjetja na svojem področju.
Comtrade Gaming – vodilni podnudnik spletne platforme, igralniških »management« platformov in iger, ki omogoča konkurenčne tehnološke strategije na področju igralniške industrije in krepi poslovne zmogljivosti operaterjev, ponudnikov in regulatorjev.
Comtrade Software – vodilni ponudnik rešitev za nadzor aplikacij in zaščito podatkov za novo generacijo IT (hiperkonvergiranih) okolij.

Delo zaposlenih v Comtradu ima pomemben vpliv na najrazličnejša področja – od razvoja programskih rešitev, ki jih uporabljajo podjetja po vsem svetu, do sodelovanja z znanstveniki pri reševanju najbolj trdovratnih izzivov.

V svoji zgodovini smo si pridobili zaupanje svetovno priznanih partnerjev in strank – od zagonskih podjetij do globalnih tehnoloških velikanov. Z nami so najboljši strokovnjaki v panogi, s katerimi zagotavljamo na tisoče storitev in rešitev za preobrazbo poslovanja naših strank. Comtrade se nenehno razvija in neprestano iščemo ambiciozne posameznike, ki bi v našo ekipo prinesli svojo strast, znanje in zamisli.

Delo v podjetju

Iskana študijska področja (smeri)

Računalništvo in informatika in ostale smeri, ki pokrivajo ta  znanja.

Možnost počitniške prakse

EDIT –  14 dnevni projekt za omejeno število udeležencev

Možnosti sodelovanja pri zaključnih delih

primarno za študente, ki z nami že sodelujejo

Prijava

edit.si@comtrade.com

Načrtovana nastanitev na mesto

planirana rast, objavljamo na spletnih straneh

MAHLE Letrika
mahle

Spletna stran: www.mahle.com

Panoga: avtomobilska industrija

Zaposleni: 76.000

Promet: 11,5 miljiard EUR

Kontakt: si.kadri@si.mahle.com

Podružnice: 170 lokacij po vsem svetu, 15 R&D centrov

Merila pri izbiri Kandidata

Povprečje ocen
50%
Delovne izkušnje
100%
Znanje tujih jezikov
20%
Trajanje študija
50%
Izkušnje v tujini
80%
Izvenštudijske dejavnosti
60%

MAHLE Letrika je bila ustanovljena v letu 1960. Skoraj celotno prodajo ustvari na razvitih trgih Evropske unije, Severne Amerike in ostalih razvitih in hitro rastočih trgih. S preko 1500 zaposlenimi sodi med največje slovenske izvoznike in zaposlovalce v severnoprimorski regiji.

Zahvaljujoč moderni razvojno-raziskovalni dejavnosti MAHLE Letrika razvija in proizvaja zaganjalnike, alternatorje, motorje in električne pogonske in mehatronske sisteme za priznane globalne kupce. Izdelki so namenjeni za industrijske aplikacije, kmetijsko in gradbeno mehanizacijo, komercialna vozila, industrijska vozila, električna transportna sredstva in avtomobilsko industrijo. Nadaljnja rast in dolgoročni razvoj temeljita na e-mobilnosti, učinkoviti rabi energije in trajnostnem transportu.

Družbo je v letu 2014 prevzela nemška multinacionalka MAHLE s sedežem v Stuttgartu, ki je vodilni mednarodni dobavitelj za avtomobilsko industrijo. Z izdelki za motorje z notranjim izgorevanjem in njihovimi perifernimi deli ter rešitvami za električna vozila skupina MAHLE odgovarja na vsa ključna vprašanja, vezana na tehnologijo pogonskih sistemov, klimatskih naprav, filtracije ter sistemov upravljanja toplote in mehatronike. Izdelki MAHLE so vgrajeni v vsako drugo vozilo na svetu. MAHLE komponente in sistemi se uporabljajo tudi za ne-cestna vozila, tako za stacionarne kot mobilne aplikacije, ter v železniški, marinski in letalski industriji.

Delo v podjetju

Iskana študijska področja (smeri)

avtomatika, robotika, elektrotehnika, proizvodno strojništvo, mehatronika, konstrukterstvo

Možnost počitniške prakse

DA

Možnosti sodelovanja pri zaključnih delih

DA

Prijava

tanja.krapez@si.mahle.com

Načrtovana nastanitev na mesto

mag.inženirji strojništva in mag.inženirji elektrotehnike

e-Študentski Servis
logolezeci

Spletna stran: www.studentski-servis.com

Panoga: Posredovanje občasnih in začasnih del

Kontakt: (01) 241 2000, info@studentski-servis.com

e-Študentski Servis je vodilno slovensko podjetje na področju posredovanja del dijakom in študentom. S kvalitetno in enostavno storitvijo že več kot 20 let omogočamo, da mladi pridobivajo pomembne karierne izkušnje in podjetja najdejo ustrezne kandidate za opravljanje dela. Vsako leto sodelujemo s približno 60.000 dijaki in študenti, ter več kot 15.000 podjetji in organizacijami. Smo mlad, prilagodljiv kolektiv, naše delo temelji na sodobnih tržnih načelih in smo prvi v razvoju novih storitev v dejavnosti.

Naše bistvene prednosti za dijake in študente so:
– Velika ponudba enostavnih, strokovnih in visoko strokovnih del v Sloveniji.
– Zalaganje zaslužkov: nakazilo v 100% znesku takoj, ko prejmemo potrjeno napotnico (velja za več kot 90% podjetij).
– Spletna e-poslovalnica, kjer lahko dijaki in študenti naročijo napotnico, pregledajo zaslužke, se prijavijo na obveščanje o prostih delih …
– SMS obveščanje ob nakazilu, prostem delu, izdani napotnici.
– Beleženje izkušenj; Študenti preko našega študentskega servisa lahko delodajalcem izročijo pregled vseh delovnih izkušenj s pridobljenimi kompetencami.
– Brezplačno svetovanje in dohodninsko, karierno-poklicno svetovanje.
– Darilca: za nove, zveste in aktivne člane…